Els ingredients més versàtils de la cuina oriental

La setmana passada, a Instagram, vam parlar dels curiosos productes d’alimentació que venen a l’Asia Hiper Store i de com ens atreuen alhora que ens fan por: una, perquè no entenem ni una paraula del que diu en l’embalatge (i sabem que menjar coses com a ous que tenen mil anys) i, dos, perquè alguna cosa que ells consideren simplement picant sembla que a nosaltres ens podria matar.

Però la realitat és que allà hi ha productes fascinants que combinen perfectament amb la nostra cuina. Avui us llistarem alguns dels nostres preferits perquè els hi comenceu a perdre la por.

Toban Djan: És una salsa a base de faves de soia fermentada que encara que, cert, és picant, realça els sabors en lloc d’ocultar-los: És ideal per a peixos que hem saltat, per exemple, amb gingebre i alls que després afegim la salsa.

Mescla de cinc espècies: Imagineu-vos que us donen menjar un mos d’algun plat xinès amb els ulls tancats i la textura del qual no reconeixeu. A què sabríeu que és xinès de totes maneres? Aquest sabor li ho devem a la seva particular mescla de 5 espècies que afegeixen a tot. La venen respectant la proporció perfecta en pots ja llestos. Us recomanem afegir-la a la carn estofada i a les sopes.

Bambú adobat: Heus aquí un altre ingredient tan versàtil que es pot adaptar a qualsevol cuina. Parlem del bambú adobat. Tant pot servir d’acompanyament (substituint, per exemple, a la patata al forn, molt més calòrica), com usar-se integrat en plats de pasta i arròs (amb, per exemple, carn o xampinyons).

Us animem a provar-los i a donar-nos la vostra opinió!