La importància de menjar ecològic

Menjar ecològic ja no és només una qüestió de salut i sabor. Hem arribat a un punt en què comença a ser essencial per a la sostenibilitat ecològica i social del planeta. Heus aquí alguns dels beneficis més rellevants d’aquesta elecció: 

  1. Menys tòxics: Els aliments ecològics tendeixen a tenir nivells més baixos de residus de pesticides i productes químics sintètics, i això pot contribuir a una millor salut a llarg termini.
  2. Major valor nutricional: Els aliments orgànics poden tenir un major contingut de nutrients (antioxidants, vitamines i minerals essencials) en comparació amb els convencionals.
  3. Sostenibilitat ambiental: L’ús de tècniques com la rotació de cultius, la compostació i la no utilització de pesticides sintètics ajuda a mantenir la salut del sòl, la biodiversitat i la qualitat de l’aigua. 
  4. Menys impacte en la biodiversitat: Els sistemes agrícoles convencionals sovint estan associats amb la pèrdua de biodiversitat a causa de l’ús extens de pesticides i monocultius. L’agricultura ecològica promou la diversitat de cultius i hàbitats.
  5. Suport als agricultors locals: L’agricultura ecològica sovint està vinculada a pràctiques agrícoles més petites i locals. En comprar aliments ecològics, estàs fent costat a agricultors locals i fomentant l’economia de la teva comunitat.
  6. Qualitat i sabor: Els aliments orgànics tenen un sabor més autèntic i una millor qualitat en comparació amb els aliments produïts de manera convencional.
  7. Reducció de la contaminació de l’aigua: Al no utilitzar pesticides i productes químics sintètics, l’agricultura ecològica disminueix la quantitat de contaminants que es filtren en els subministraments d’aigua.
  8. Compromís amb un futur sostenible: Triar aliments ecològics pot inspirar a uns altres a considerar com les seves decisions individuals poden tenir un impacte positiu en el medi ambient i la societat en general.

Al Bonpreu i Esclat de Portalloret trobareu un ampli catàleg de productes ecològics i de proximitat que pretenen facilitar aquesta elecció. I al setembre hi haurà grans ofertes!